Incasso factuur voorbeeld

 Voorbeeld downloaden incassobrief

    Als de debiteur niet betaalt dan kunt u incassokosten in rekening brengen. 

No cure no pay incasso
Naast het vermelden dat de debiteur 14 dagen de tijd heeft na ontvangst van de herinnering om te voldoen is het verplicht om de exacte hoogte van de incassokosten te vermelden bij consumenten voordat u ze daadwerkelijk in rekening mag brengen. Als u deze incassokosten in rekening heeft gebracht dan dient u over deze incassokosten ook btw af te dragen. Het is daarom van belang om te weten of u btw plichtig bent.

U kunt bij de belastingdienst nagaan of u btw plichtig bent. U kunt u in die gevallen de btw niet verrekenen en dient dat ook te vermelden in uw incassobrief. Ook van deze brief kunt u een voorbeeld bij ons downloaden.

 

Rente in rekening brengen 

Daarnaast kunt u rente in rekening brengen. Hier zijn twee verschillende regelingen voor. Bij een zakelijke klant kunt u direct de rente in rekening brengen na het verstrijken van de termijn. Bij een consument kan dat pas na het verstrijken van de termijn die op de herinnering stond aangegeven, dit is dus niet direct na het verstrijken de factuurdatum. Download ook hiervoor een voorbeeldbrief bij ons.

 

Voorbeeldbrieven downloaden

No Cure No Pay Incassobureau

Voorbeeldbrief incasso factuur
Voorbeeldbrief incasso factuur btw verrekening
Voorbeeldbrief incasso factuur met renteberekening

Wilt u zich geen zorgen maken dat uw herinneringsbrieven voldoen aan alle voorwaarden zodat u aanspraak kunt maken op de incassokosten? Wij bieden nu tijdelijk aan om gratis uw herinneringsbrieven te versturen. U kunt de verzonden factuur naar ons toe mailen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 stemmen, +/- 5,00 van de 5 sterren)

Loading...