Btag tarieven per 1 januari 2018

Deurwaarderskosten per 1 januari 2018

Het uitbrengen van een dagvaarding brengt kosten met zich mee, net als het leggen van beslag. Deze kosten die de deurwaarder in rekening mag brengen zijn wettelijk vastgesteld in het Besluit tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders (Btag). De kosten worden jaarlijks geïndexeerd.

Bijkomende kosten

Naast de kosten voor het uitbrengen van een dagvaarding en de kosten voor het leggen van beslag mag de deurwaarder ook kleinere kosten in rekening brengen voor het raadplagen van registers, zoals het KvK register of de BRP. De kosten die de deurwaarder in rekening mag brengen dienen wij daarom ook door te berekenen. 

Btag tarieven downloaden

Wilt u weten wat de tarieven voor deurwaarders zijn per 1 januari 2018? U kunt hier de Btag per 1 januari 2019 raadplegen. Wilt u vooraf weten of er kosten in rekening worden gebracht bij het voeren van een gerechtelijke procedure na de incassoprocedure? Neem dan contact met ons op voor een prijsopgave.

Griffierechten rechtbank

Naast de kosten die de deurwaarder in rekening brengt dient er vaak ook griffierecht te worden betaald aan de rechtbank. Dit zijn ook wettelijk vastgestelde tarieven. Afhankelijk van het soort rechtspersoon en de hoogte van de vordering verschilt de hoogte van de griffierechten. U vindt een overzicht van de griffierechten op deze pagina van de rechtbank.

 

[ratings id="1739"]