Aanmaning per email

No Cure No Pay Incassobureau

No Cure No Pay Incassobureau

Mag een aanmaning per email worden verzonden?

Een herinneringsbrief ofwel een aanmaning mag per email worden verzonden. De reden dat dit is toegestaan is omdat er geen "vormvereiste" geldt voor het versturen van aanmaningen, aldus de Hoge Raad. Het hof concludeert daarna in een uitspraak[1] waar het versturen van aanmaningen per email in geschil is, dat deze aanmaningen inderdaad per email verzonden mogen worden.

Aanmaningen per email verzenden door het LBGIB

Wij verzenden onze aanmaningen niet alleen per emailbericht maar ook per WhatsApp bericht. Hierdoor weten wij zeker dat de herinneringen uw debiteuren ook daadwerkelijk bereiken. Wij verzoeken u daarom ook altijd om het emailadres en het telefoonnummer van de debiteur te vermelden bij het indienen van de incasso-opdracht.

Aanmaningen per aangetekende mail verzenden?

Wij maken gebruik van het verzenden van aangetekende mail® in bepaalde gevallen. Standaard sturen wij al onze aanmaningen en herinneringen niet per aangetekende mail, de ervaring heeft ons geleerd dat er geen noodzaak voor bestaat. Mocht u willen dat wij uw herinneringen wel per aangetekende mail (of zelfs per aangetekende post) voor u versturen, neem dan contact met ons op en vraag dan naar de mogelijkheden.

[ratings id="1739"]


[1] ECLI:NL:GHSHE:2017:5389